Başkan Dönmez; "Yargıya güveniyoruz"

Manisa'nın Kula ilçesinde makam odasında 2 kişiyi darp ettirdiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen ve geçtiğimiz temmuz ayında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, hakkında hazırlanan iddianame ile ilgili açıklama yaptı. 'Er ya da geç adalet yerini bulacak' sözleriyle açıklama yapan Başkan Dönmez, yargıya güvendiklerini ve adli sürecin devam ettiğini söyledi.

  Kula Belediyesi’nde 27 Haziran tarihinde meydana gelen arbede olayı ile ilgili 30 Haziran tarihinde tutuklanan ve 29 Temmuz’da serbest bırakılarak tutuksuz yargılanması devam eden Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkında savcılık iddianamesini hazırladı. İddianameye göre görevden uzaklaştırma cezası devam eden ve 4 ayrı suçtan ikişer kez cezalandırılması talep edilen Başkan Dönmez, kendisine ait sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı.

  “Yargıya güveniyoruz, adalet er ya da geç tecelli edecektir”

  Hakkındaki suçlamadan dolayı dava açıldığını ve bu sayede mahkeme önünde kendini savunabileceğini belirten Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, Kula halkına mahcup olacak bir şey yapmadığını söyledi. Adli sürecin devam ettiğini ve yargıya güvendiklerini söyleyen Başkan Dönmez, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Saygıdeğer Kula halkım; belediyenin malına sahip çıkarken makamımda saldırıya uğradım. Bu da yetmezmiş gibi benim suçlu olduğum iddia edilerek tutuklandım. Kısa sürede tahliye oldum. Hukuk mücadelem sürüyor ve en kısa zamanda görevime de iade edilmeyi bekliyorum. Er ya da geç adalet yerini bulacak. Hakkımdaki suçlamadan dolayı dava açıldı. Buna dair haberi duyan dostlar endişelenmiş. Ama endişe edecek bir şey yok. Davanın açılmasından ben de memnunum. Çünkü bu sayede mahkeme önünde kendimi savunabileceğim ve kim haklı kim haksız ortaya çıkacak.” ifadelerini kullandı.

  Adli süreç sonunda suçsuz olduğunun ortaya çıkacağını savunan Başkan Dönmez; “ Adli süreç devam ediyor. Bana güvenerek beni seçen Kula halkına mahcup olacak hiçbir şey yapmadım. Suçsuz olduğum ortaya çıkacak ve hep birlikte Kula için çalışmaya devam edeceğiz. Destek veren, sevgi ve selamlarını ileten herkese teşekkür ederim. Ayrıca, bu açıklamayı bazı sosyal medya haber kanallarının haberleri, kamuoyunda yeni bir olay yeni bir gelişme varmış gibi sevenlerim ve seçmenlerim arasında infial ve moral bozukluğu yaratmış. Herşey tarafsız mahkemelerimizin kararı sonucu sonuçlanacaktır. Konuyu benim ağzımdan duyun diye yazdım. Saygılarımla.”ifadelerini kullandı.

  Başkan Dönmez’in sosyal medya hesaplarındaki bu paylaşımı kısa sürede büyük destek aldı.