Büyükşehir Cengiz Ergün'ün hesaplarına haciz koydu

Manisa Büyükşehir Belediyesi, eski başkan Cengiz Ergün'ün yerel seçimlerde belediyeye ait reklam mecralarını izinsiz ve ücretsiz kullandığını tespit etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, eski başkan  Cengiz Ergün'ün yerel seçimlerde belediyeye ait reklam mecralarını izinsiz ve ücretsiz kullandığını tespit etti.

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleri sırasında, Ergün’ün seçim reklamlarının belediyenin kendi kasasından yaptığını ve bu reklamların ücretsiz olduğunu tespit eden Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Ergün hakkında suç duyurusunda bulundu. Yerel seçim zamanına ‘Bizim alnımız ak’ diye gezen Cengiz Ergün’ün seçimden sonra, bütün reklam çalışmalarını belediyeden yaptığı ve ücret ödemediği tespit edildi. 31 Mart 2024'teki mahalli idareler seçimleri sırasında, Ergün’ün seçim materyallerini belediyeye ait megalight, led, LCD, billboard ve CLP gibi reklam alanlarında yayımladığı belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Ergün’ün seçim reklamlarını normal tarifeye göre ödeme yapmadan kullanmasının siyasi etik açısından tartışmalı olduğuna dikkat çekti. Belediyeye ait reklam mecralarının, normalde belirlenen ücretlerle kullanılmasının gerektiği ifade edildi.

 

Edinilen bilgiere göre, Cengiz Ergün’ün bu uygulaması nedeniyle oluşan kamu zararının tahsili için 1 Milyon 53 bin 270 TL KDV dahil bedelle gerekli yasal icra takibi başlatıldı