CHP'DEN "KADINA KARŞI ŞİDDETE HAYIR GÜNÜ" AÇIKLAMASI

Kula CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından '25 Kasım Uluslar arası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü' nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Kula  CHP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından “25 Kasım Uluslar arası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü” nedeniyle basın açıklaması yapıldı.

Kula  CHP Kadın Kolları Başkanı Esen Çınar “25 Kasım Uluslararası Kadına Karşı Şiddet Hayır Günü” nedeniyle parti binasında düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“25 Kasım 1960'da Dominik Cumhuriyeti'ndeki diktatörlüğe karşı mücadele eden üç kız kardeşin tecavüz edilip öldürülmesinin ardından, 1999'da, 25 Kasımın Birleşmiş Milletler tarafından ''Uluslararası Kadına Karşı Şiddete Hayır Günü'' ilan edildiğini, ancak o tarihten bugüne kadar geçen sürede kadına karşı şiddetin azalmadan sürdüğünü belirtti. 

Kadına yönelik ve aile içi şiddet devam ettiği sürece, demokrasiden de bahsedilemez” diyen Çınar "Şiddete uğrayan kadınlardan ve bu şiddete tanık olan çocuklardan başlayarak, herkesi, bütün toplumu etkileyen kadına yönelik şiddetin sürmesi, Türkiye'nin ayıbıdır.

CHP olarak, aydınlık ve mutlu insanlar ülkesini oluşturmak için çalışıyoruz, çalışacağız. Kadına yönelik şiddetin olmadığı bir dünya, arzumuz ve hedefimiz. Bu nedenle tüm Türkiye'de kadın kolları olarak, kadına yönelik şiddetin sona ermesi için sürekli bir çaba içerisinde olduğumuzu bir kez daha ilan ediyoruz. dedi

 

Çınar Açıklamasının Devamında “Kadınlar, ülke nüfusunun yarısını oluşturan ve hayatın her alanında fırsat eşitliğini hak eden bireylerdir, vatandaşlardır ve kadına yönelik şiddet ortadan kaldırılmadan insan haklarından, demokrasi ve barıştan söz etmek olanaksızdır. Unutulmamalıdır ki  kadına yönelik şiddet normal değildir, yasal değildir ve kabul edilebilir değildir. Ve şiddet kadınların kaderi değildir.

Yaşamın deneyimleri kadının eşitlik ve özgürlük mücadelesi içinde güçlenmesiyle, şiddete  yenilmediğini göstermektedir. Bu yüzden artık susmayacağız. Dünyada şiddet artmaya devam  ettikçe, dayanışmamız da artacak! Seslerimizi, yüreklerimizi birleştireceğiz ve şiddetinizle  barışmayacağız.  dedi