ÇÖP MANZARALI TURİZM OLUR MU?

ÇÖP MANZARALI TURİZM OLUR MU?

Manisa’nın Kula ilçesinde Türkiye’nin İlk Jeoparkı olarak ve Dünyanın 100 Jeoparkından 99. olan Jeopark alanı olarak sertifika alan bölgede çöplerin temizlenmemesi dikkat çekiyor

2013 Eylül ayında UNESCO tarafından sertifika verilen ve Türkiye’nin turizm açısından İlk Jeopark alanı olan bölgede çöp yığınlarının olması ve temizlenmemesi “Çöp Manzaralı Turizm mi Olur ?” sorusunu akıllarla getiriyor.

2004 – 2009 tarihleri arasında Kula belediye başkanlığı yapan Halil Gülcü’nün başlattığı ve 2009 – 2014 dönemleri arasında Kula belediye başkanlığı yapan Selim Aşkın’ın gayretleri ile Kula Ekonomisine katkı sağlaması planlanan ve Kula’nın Turizme açılması yönünde yapılan çalışmaların neticesinde UNESCO tarafından sertifikalandırılan Jeopark alanına atılan çöpler ve molozların bulunması, temizlenmemesi ve halen atıldığı yerde durması ve pis bir görüntü oluşturması bölgeye gelen turistler üzerinde olumsuz imaj yaratıyor, hem de vatandaşların tepkisini çekiyor.

Her yıl binlerce turistin hayranlıkla gezdiği, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kula Evleri, Yunus Emre Türbesi, Kula Peribacaları, Kula Volkanik arazisini de içine alan Jeopark alanında oluşan çöp dağları bölgenin tarihi, doğasını görmek için binlerce kilometre uzaktan gelen yerli ve yabancı turistleri de hayal kırıklığına uğratıyor.

KULALILAR ÇÖZÜM BEKLİYOR

Bölgede yaşayan vatandaşlar çöplerin ve molozların bölgeye vahşice atılmasına yetkililerin sessiz kaldığını söylüyor. Kulalı vatandaşlar Kula belediyesine haber verdiklerini ancak sadece bir iki zabıtanın gelip inceleyip gittiğini ifade ederek “Çöplerin bulunduğu alandan yüzlerce turist gelip geçiyor. Kula Belediyesinin buraya bir an önce çözüm bulması gerek.”şeklinde konuştular.