EV PANSİYONCULUĞU SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

EV PANSİYONCULUĞU SEMİNERİNE YOĞUN İLGİ

Manisa nın Kula ilçesinde Kula Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı nın Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliği ile düzenlenen ev pansiyonculuğu eğitim seminerine yoğun ilgi.

Ev pansiyonculuğu eğitim Semineri Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim biriminde eğitici olarak görev yapan Özlem Öğer Mert tarafından verildi.  Özlem Öğer Met tarafından verilen seminere ev pansiyonculuğu yapmak isteyen vatandaşlar ilgi gösterdi. Özlem Öğer Mert “Bu seminerler ile ve daha sonra verilecek kurslarla  amaçlarının turizmin geliştirilmesi olduğunu belirterek,  “Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Kula ilçesinde ve  köylerinde turizm potansiyelinin var olduğunu tespit etmek. Bu bağlamda bizde buralarda Ev Pansiyonculuğunun nasıl yapılması gerektiğini, yapılması takdirde halka kazancı, bölgeye kazancı, Ülkeye kazancı neler olabilir konusunda karşılıklı bilgi alışverişi yapmak için bu seminerlerin  Çok verimli olduğuna inanıyoruz ve bundan sonrada eğitimlerle pekiştirerek, bence uygulanabilir hale geliriz. Dedi

Öğer "Türkiye, ülke tanıtımı için milyonlarca dolar para harcıyor. En iyi reklam biziz. Turist alışverişte aldatılmıyorsa, kendisini rahat görüyorsa, milyonlarca dolar harcamana gerek yok. Gelen turist 3 şeyi istiyor. Konaklama, mal ve can güvenliğini düşünür, temiz ortam ve güler yüz ister. Biz Bakanlık olarak bu kıvılcımı yakıyoruz" şeklinde konuştu.

 

Öğer konuşmasının devamında “Bu seminerler ve kurslar pansiyonculuğu yapacak  olan işletmeciler ve pansiyonda çalışacak olan personelin mesleki bilgi ve becerilerin geliştirilmesinde yardımcı olmaktadır. dedi

 

Kula belediye başkanı Selim aşkın konu ile ilgili yaptığı açıklamada "İlçemizin   turizmden kaçar yanı yoktur. Bu seminerin ev pansiyonculuğu yapmak isteyenlere ışık tutacağına inanıyorum. Ev pansiyonculuğu turizmin 'a' harfidir. Yani başlangıçtır. Ev pansiyonculuğunu öğrenmeden 5 yıldızlı oteli işletemeyiz " dedi. 

 

Seminere katılan bayanlarda Kula da pansiyonculuğun yaygınlaşması ile birlikte böyle kurslara ihtiyaç duyulacağını, bizler için bu seminerin çok faydalı olduğunu dile getirdiler.