Genel Başkan Özel suskunluğunu bozdu

- 'Kula'da yolsuzluk var' diyen ispatlayacaktır. İspatlamayan iftiracıdır.'

  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in tutuklanması ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt veren Genel Başkan Özel; “‘Kula'da yolsuzluk var’ diyen ispatlayacaktır. İspatlamayan iftiracıdır.” İfadelerini kullandı.

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde 27 Haziran tarihinde Kula Belediyesi’nde yaşanan ve Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in tutuklanmasına sebep olan arbede olayı ile ilgili bir açıklama yaparak ‘Kula’da yolsuzluk var’ ifadelerini kullanmıştı. Olayın yaşandığı ve başkan Dönmez’in tutuklandığı günden bu yana soruşturmayı yakından takip eden CHP Genel Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuşarak suskunluğunu bozdu.
  Yaşanan olayla ilgili yürütülen soruşturmayı yakından takip ettiğini ifade eden Genel Başkan Özel, Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez’in ‘yolsuzluktan’ değil, kamunun alacağını tahsil etmek için yetkinin aşılması, olmadık işlere sapılması, kavgalara karışılması sebebiyle tutuklandığını ifade ederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

 

İşte Genel Başkan Özel’in açıklamaları;

“Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dedi ki ‘Manisa'nın Kula Belediyesi'nde büyük bir yolsuzluk oldu. O yüzden belediye başkanını aldılar.’ Memleketim Manisa'da Kula Belediye Başkanı tutuklandı, doğru. Tutuklanma sebebi kavga, şiddet. Kavgayı, şiddeti, darbı onaylamıyoruz. Çekicili ifadeler var, süreci yakından takip ediyoruz. Ama kendisi gazi olan, polis emeklisi Belediye Başkanımıza darptan, kavgadan ceza verilirse, suçu ispat edilirse boynumuz kıldan ince. Kula'da bir kuruş yolsuzluk değil, kamunun alacağını tahsil etmek için yetkinin aşılması, olmadık işlere sapılması, kavgalara karılşılması vardır. Ama Belediye Başkanımızın namusuna kefiliz. ‘Kula'da yolsuzluk var’ diyen ispatlayacaktır. İspatlamayan iftiracıdır. “