Kula Belediyesi Hayvan Pazarı İkinci bir bildiriye kadar kapatıldı

Kula Belediyesi'ne bağlı Hayvan Pazarı, mavi dil hastalığı sebebiyle ikinci bir bildiriye kadar kapatıldı. İlçemizde ve çevre ilçelerde görülen mavi dil hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla, ikinci bir bildiriye kadar Kula Belediyesi'ne bağlı Hayvan Pazarı'nın kapalı kalacağı bildirildi.

Kula Belediyesi’ne bağlı Hayvan Pazarı, mavi dil hastalığı sebebiyle ikinci bir bildiriye kadar kapatıldı. İlçemizde ve çevre ilçelerde görülen mavi dil hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla, ikinci bir bildiriye kadar Kula Belediyesi’ne bağlı Hayvan Pazarı’nın kapalı kalacağı bildirildi.

Mavi dil hastalığı; koyun, keçi, sığır, deve, ceylan ve Afrika antilobu gibi çok sayıda hayvanı etkileyen enfeksiyöz bir rahatsızlıktır. Hastalık, BTV (Blue Tongue Virus, Mavi Dil Virüsü) adlı virüsün hayvanların vücuduna girmesiyle oluşur. Virüs, Culicoides türü böcekler tarafından taşınır. Bu böceklerin hayvanları ısırmasıyla birlikte virüs hayvan vücuda girer. Yetkililer, hastalığın yayılmasını engellemek ve hayvan sağlığını korumak amacıyla bu tür tedbirlerin alındığını belirtirken, vatandaşların da bur süreçte dikkatli olmalarını önemle vurguladı.