KULA ZİRAAT ODASI BAŞKANI NURİ TOPAL'DAN AÇIKLAMA

Kula ziraat odası başkanı Nuri TOPAL 1994-1999 yılları arası tütün yapan üyelerimizin tekel yaprak tütün hesap pusulası Ziraat odası kesinti olduğu halde ziraat odasına bu tarihler arasında eskiden kayıt yapılmayan üreticilerin oda kayıtlarını oda meclis kararıyla yapmış

Kula ziraat odası başkanı Nuri TOPAL 1994-1999 yılları arası tütün yapan üyelerimizin tekel yaprak tütün hesap pusulası Ziraat odası kesinti olduğu halde ziraat odasına bu tarihler arasında eskiden kayıt yapılmayan üreticilerin oda kayıtlarını oda meclis kararıyla yapmış bulunmaktayız. Birliğimiz eskiden kayıt yapılmayan üreticilerin oda kayıtlarını oda meclis kararıyla yapmış bulunmaktayız.

Birliğimiz Yönetim kurulunun 22,04,2011 tarihli toplantısında

a)    1994 yılı ve sonrasında TEKEL ÇAY-KUR, TMO, Şeker Şirketi Pankobirlik, Kooperatif ve birlikleri gibi kamu kurum ve kuruluşlarına ürün satıp satılan bu ürünlerden ziraat odası üyelik aidatı kesilip oda hesaplarına geçtiği gösteren belgelerin

b)   Geçmişe dönük ziraat odası adat makbuzu, çiftçi belgesi, çiftci cüzdanı gibi belgelerin

Başvuru yapılan ziraat odası tarafından incelenerek hiçbir tereddüde yer vermeksizin Oda üyeliğini ispat eden resmi belge asıllını ibraz eden çiftçilerin. Ziraat odasına üye kayıtlarının oda yönetim kurulu kararı alınarak ibraz olunan belge tarihi itibarı ile üyeliklerin geriye dönük yapılabilmesinde oda yönetim kurulunun yetkili olduğu. bu şekilde kaydı yapılan üyelerden sadece son beş yılın aidatlarının talep edilmesi karalaştırılmıştır.

 Bu karar göre çiftinin elinde bulunan belgeler ile başvuru yaptığı ziraat odası, belgenin asıl ve gerçek olduğuna kanat getirmesi durumunda oda yönetim kurulu kararıyla geriye dönük üye kaydı yapabilecektir. Fotokopi, fax, üzeri silinmiş yada karalanmış belgeler ile kesinlikle üye kaydı yapılmayacaktır. TEKEL ÇAY-KUR, TMO, Şeker Şirketi Pankobirlik, Kooperatif ve birlikleri gibi kamu kurum ve kuruluşlardan Ziraat odası üyelik aidatı kesilip oda hesaplarına geçtiğini gösteren belgelerin asıl nüshalarını yâda ilgili Kurum tarafından “Asıl Gibidir” kaşesi basılarak yetkili kişinin parafı bulunan belgeler ile kayıtlarının yapabilecektir. Üye kaydı yapılan kişilerden son beş yıla ait yıllık aidatları alınacaktır.