Cemar’a ilk yılında en yüksek ihracat ödülü
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cemar'a ilk yılında en yüksek ihracat ödülü

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nden ihracatın yıldızlarına 50 ödül

14 Ekim 2024 - 15:13 - Güncelleme: 14 Ekim 2024 - 15:18
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

2023 yılında ülkemize 1 milyar 65 milyon dolar döviz kazandıran Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB), bu başarıya 630 milyon dolarlık ihracatla en büyük katkıyı sağlayan 50 üyesi için “Maden İhracatının Yıldızları Ödül Töreni” düzenledi. Manisa’dan dünyanın dört bir yanına mermer ve traverten ihracatı yaparak ülke ekonomisine büyük katkılar sunan ve 2023 yılında EMİB’e katılan Cemar Mermer ve Traverten ise, ihracat rakamlarında en yüksekten başlayan firmalar arasında yer alarak ödül almaya hak kazandı.

  Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapılan ödül töreninde Endüstriyel Hammaddeler, Toplam Doğal Taş, İşlenmiş Doğal Taş, Blok Doğal Taş, Granit, Yüksek Katma Değerli Endüstriyel Hammadde, Yüksek Katma Değerli Doğal Taş, Yeni Üyeler, Yeni Pazarlar ve Yükselen Pazarlar kategorilerinde 50 firmaya ödülleri takdim edildi. Ödül töreninde konuşmasına ödül alan firmalar başta olmak üzere Ege Bölgesi’ndeki tüm maden ihracatçısı firmaları tebrik ederek başlayan Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, Türkiye ekonomisinin düzlüğe çıkması için hazırlanan Orta Vadeli Programın ülkemizin istikrarını ve kalkınmasını sağlayacağını ve refahı artıracak politikalar barındırdığını dile getirdi. Ülke genelinde maden ihracatının yüzde 4’lük artışla 4 milyar 258 milyon dolardan 4 milyar 424 milyon dolara yükseldiğini, EMİB olarak ihracat kapasitesinin yüzde 21’lik artışla 976 milyon dolara çıktığını söyleyen Başkan Alimoğlu, döviz kurlarının mevcut halinin ihracatı destekler seviyeden uzak kaldığını da vurguladı.  Orman Kanunu’nun 16. Maddesinin uygulanması yönetmeliğinde yapılan esaslı değişiklikle ilgili itirazlarını ödül törenindeki konuşmasında da dillendiren Alimoğlu, üreticileri orman idaresinin iki dudağının arasından çıkacak karara mahkûm eden bu değişikliğin bir an önce geri çekilmesi gerektiğini söyledi. Bu değişikliğin değiştirilmesi için Danıştay’a başvuru yapacaklarını da ifade eden Başkan Alimoğlu, ülkelerin madencilik faaliyetlerini güçlendirirken Türkiye’de sektörün faaliyetlerini kısıtlayarak sektörün ekonomik büyümesini olumsuz etkileyecek girişimler yapıldığını söyledi.

  Cemar’a ilk yılında en yüksek ihracat ödülü

  Manisa’dan dünyanın dört bir yanına ihracat yaparak ülke ekonomisine büyük katkılar sunan ve sektörde öncü firmalar arasında yer alan Cemar Mermer ve Traverten, 2023 yılında katıldığı EMİB’te ihracat rakamlarında en yüksekten başlayan firmalar arasında yer alarak ödül almaya hak kazandı. Düzenlenen ödül törenine katılarak tüm çalışma arkadaşları adına ödülü alan Cemar Mermer ve Traverten Genel Müdürü Yusuf Yalçın; “ Ege İhracatçılar Birliği’nin düzenlemiş olduğu ödül törenindeyiz. Cemar Traverten ve Mermer olarak ödüle layık görüldüğümüzden dolayı çok memnunuz ve mutluyuz. Arkadaşlarım adına bu ödülü aldım, burada emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu ödülü almamızda emeği geçen A’dan Z’ye bütün ekip arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki dönemlerde çok daha fazlasını başarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”şeklinde konuştu.

2024/10/2024-10-14-15-17-56.jpg
2024/10/2024-10-14-15-17-58.jpg
2024/10/2024-10-14-15-17-59.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şadan ailesinin acı günü
Şadan ailesinin acı günü