Cumhuriyet’in 100.yılı Kula’da coşkuyla kutlanacak
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Cumhuriyet’in 100.yılı Kula’da coşkuyla kutlanacak

Yaklaşık 7 yıl sonra Kula Stadı’nda ilk kutlama

24 Ekim 2023 - 17:51
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı kutlamaları Kula’da coşkuyla gerçekleştirilecek. 3 gün boyunca coşkuyla kutlanacak olan Cumhuriyet Bayramı, yaklaşık 7 yıl aranın ardından ilk kez Kula Stadı’nda gerçekleştirilecek.

  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı kutlamaları, Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir başkanlığında toplanan kutlama komitesinin imzalarıyla belli oldu. Türkiye Yüzyılı’nın coşkuyla karşılanacak olduğu Kula’daki kutlama programları, 27 Ekim Cuma günü saat 10.00’da Yunus Emre Anadolu Lisesi Görsel Sanatlar Öğretmeni Birgül Işık ve öğrencileri tarafından hazırlanan “Cumhuriyet ve Atatürk” temalı resim sergisi açılışı ile başlayacak. Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi’nde açılacak olan sergi Cumhuriyet Bayramı boyunca açık kalacak. Sergi açılışının hemen ardından Halit Tokul Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından hazırlanan salon programında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. Aynı gün Germiyanoğulları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim sınıfı öğrencileri tarafından 100.yıla özel stant açılıp kurabiye ikram edilecek. Yine saat 11.00’de de ana okul öğrencilerinin “Cumhuriyet Emin Ellerde” temalı boyama çalışması yapılacak. Aynı gün 11.15’te İlçe Şehitliği’nin ziyaret edileceği program çerçevesinde saat 12.00’de Şah Süleyman Camii’nde mevlüt programı icra edilecek.

  Fener Alayı 28 Ekim’de

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 28 Ekim’deki ilk program 100 kişiyle 100.yıl yürüyüşü Kula Jeopark alanında gerçekleştirilecek. Aynı gün akşam saat 19.23’te Yunus Emre Anadolu Lisesi önünden başlayacak olan ve meşaleler ve 100 metrelik Türk Bayrağı’nın da eşlik edeceği Fener Alayı, Kent Meydanı’nda sona erecek. Kent Meydanı’ndaki programda ise Kula Tabduk Emre İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hasan TEKİN yönetiminde tüm halk, halk oyunu gösterisi sergileyecek.

  Yaklaşık 7 yıl sonra Kula Stadı’nda ilk kutlama

  Yaklaşık 7 yıldır Kent Meydanı’nda kutlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tamamladığı tadilatların ardından uzun bir aradan sonra halka açılan Kula Stadı’nda kutlanacak. Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir ve Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un halkın bayramını kutlamaları ile başlayacak olan program, günün anlam ve önemine binaen hazırlanan çeşitli etkinlikler ile devam edecek. Çeşitli koreografiler, marş dinletileri, şiirlerin okunması ve tören geçişinin yapılmasıyla son bulacak olan kutlama programlarının ardından bisiklet sürme etkinliği gerçekleştirilecek.

  Çelenk sunma töreni saat 13.00’de

  Kutlamalar çerçevesinde çelenk sunma töreni, 29 Ekim Pazar günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek. İlgili yönetmelik gereği Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı makamlarının çelenginin sunulacağı törene bayraklar ve flamalar ile katılacak olan öğrenciler, Türkiye Yüzyılı’nın coşkusuna coşku katacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şadan ailesinin acı günü
Şadan ailesinin acı günü
Kula'da muhtarlar günü kutlandı
Kula'da muhtarlar günü kutlandı