Kadir Girgin adaylığını resmen açıkladı
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kadir Girgin adaylığını resmen açıkladı

Girgin; “Önceliğimiz yerel seçimlerde Kula halkını Millet İttifakı belediyeciğili ile tanıştırmak”

15 Ağustos 2023 - 11:06
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

  Kula’nın tanınmış esnaflarından reklamcı Kadir Girgin, 20 Ağustos’ta yapılcak olan kongrede Cumhuriyet Halk Partisi Kula İlçe Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Üç yılı aşkın süredir CHP Manisa Parti Okulu’nun eğitmeni olarak Manisa ve Ege bölgesinin diğer illerinde CHP üyelerinin eğitilmesinde aktif rol alan Girgin, deneyimlerini Kula halkıyla paylaşmak ve CHP’nin Kula’da geniş halk kitlelerine hitap edebilen bir parti haline gelmesini sağlamak amacıyla bu göreve talip olduğunu belirtti.

  28 Mayıs’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmesi üzerine CHP’de başlayan genel başkanlık tartışmalarına da değinen Girgin, “Beklentilerin çok yüksek olduğu bu seçimin kaybedilmesi üzerine muhalif kanatta muazzam bir hayal kırıklığı oluştuğu için genel başkanlık da dahil olmak üzere partimizde başlayan tartışmaların yaşanması gayet normaldir” şeklinde konuştu. Son günlerde medyaya yansıyan parti içi tartışmaların, partinin demokrasi kültürünü içselleştirdiğini, partinin nefes alan sağlıklı bir organizma olduğunu gösterdiğini belirten Girgin, hesap verilebilirlik ilkesi üzerine kurulu modern demokrasilerde bunun gayet normal karşılanması gerektiğini söyledi. Asıl problemin bu tartışmaları kendi içinde gerçekleştiremeyen partilerde olduğunu belirten Girgin “Türkiye’de yüzyıldır siyasi hayatına devam edebilen tek parti olmamızın yegane sebebi içimizdeki bu tartışmaları gerçekleştirebiliyor olmamızdır. Tek adam sultasına bağlı sağ partilerde bu tartışmalar olmaz ve liderler gidince parti sona erer. Bunun en güzel örneği zamanın ANAP’ıdır. Türkiye’deki dört temel siyasi eğilimi birleştirdiği için yüz yıl devam edeceği ileri sürülen ANAP, liderleri Turgut Özal’ın vefatı sonrası ilk seçimde sandığa gömülmüştür. Recep Tayyip Erdoğan sonrası AKP’nin de akıbati aynı olacaktır. Bir dünya görüşü üzerine inşa edilmeyen, ideolojiden yoksun, rant paylaşımı ve servet transferi üzerine kurulu bu tür partiler işlevleri sona erince mendil gibi buruşturulup bir kenara atılır. Amerika Birşelik Devletleri’nin Türkiye’deki konsolosluklarında planlanan proje partilerinin akıbeti ülkemiz siyasi tarihinde her zaman aynı olmuştur” seklinde konuştu.   

 

  “Önceliğimiz önümüzdeki yerel seçimler”

  Gündemlerinin parti içi genel başkanlık tartışmaları değil, önümüzdeki yıl gerçekleşecek yerel seçimler olduğunu söyleyen Girgin, “genel başkanın, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ya da Özgür Özel olması şu an için bizi ilgilendiren bir konu değil. Bu isimlerin hepsi de CHP ailesini ve ülkemizi daha ileriye taşıyabilecek donanım ve tecrübeye sahip isimler ve hepsiyle de kapasitemizin en üst limitinde çalışmaya hazırız. Kimin genel başkan olduğundan bağımsız olarak bizim önceliğimiz önümüzdeki sene gerçekleşecek olan yerel seçimlerde Kula halkını Millet iitfakı belediyeciliği ile tanıştırmak. Bitmeyen su kesintileri, köstebek yuvasına dönmüş yollar ve daha nice yerel yönetimin liyakıtsız kişiler tarafından idare edilmesinden kaynaklanan problemlere son vermek için bütün enerjimizi şimdiden önümüzdeki yerel seçimleri kazanmaya harcıyoruz” dedi.

  Yeni yönetim adayının yaş ortalaması 35

Çoğunluğu esnaf, çiftçi ve işçilerden oluşan, yaş ortlaması 35’li yaşlarda olan yeni ilçe yönetimiyle beraber Kula halkının kaybettiği siyasete olan güveni tekrar sağlamak için canla başla mücadele edeceklerini belirten Girgin, “adam kayırmaya, ranta, bir grup ya da oluşuma değil, toplumun tamamına hizmeti önceleyen bir yönetim şekli” geliştirmek istediklerini söyledi. Artan hayat pahalılığı karşısında toplumun her kesiminin, özellikle de alt gelir gruplarının, inim inim inlediğini belirten Girgin “sebze meyvenin en bol olduğu, turizm dolayısıyla döviz gelirlerinin tavan yaptığı, ısınma için enerji tüketiminin en az olması nedeniyle yurt dışından enerji ithalatının en alt seviyede olduğu, yani dövize olan ihtiyacın en düşük olduğu yaz aylarında bile doların her hafta bir-iki lira artması ekonomi yönetiminin basiretsizliğini ortaya koymaktadır. Faiz sebep, enflasyon netice teorisi ekonomik cehaletin vücut bulmuş halidir. Dünya’da hiçbir ekonomi otoriterisinin kabul etmediği bu tez ne yazık ki Türk insanını kobay haline çevirmiş, Dünya’nın en zengin coğrafyalarından birisi olan Anadolu’da yaşayan Türk halkının dünya standartlarının çok altında alım gücüyle enflasyon karşısında ezilmesine neden olmuştur. Bu ekonomi yönetimi zihniyeti kısa vadade değişmeyeceği için bu durum ne yazık ki bir süre daha devam edecektir. Bu bağlamda, siyasi önceliklerimizin en önemlisi yerel seçimlerde belediyeyi kazanarak ekonomik zorluklarla boğuşan alt gelir gruplarına bir nebze olsun nefes aldıracak ekonomik yardım temelli sosyal projeler üretmek olacaktır” şeklinde konuştu.

  Ülkenin genel sorunlarının yanı sıra yeni yönetimiyle birlikte yerel seçimler için çalışmalara başladıklarını, kongrenin hemen ardından Kula halkının istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalarına yön vereceklerini ve 2024 yılının Mart ayında Kula halkını Millet İttifakı belediyeciliği ile tanıştırmaya hazır olduklarını da kaydeden Başkan adayı Girgin, 20 Ağutos’ta yapılacak olan CHP Kula İlçe Başkanlığı kongresinin barış ve huzur içinde geçmesini temenni ederek seçilecek olan yeni CHP ilçe yönetiminin Kula halkına ve ülkeye hayırlı olması dilekleriyle sözlerini tamamladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Seyir halindeki motosiklet devrildi; 2 yaralı
Seyir halindeki motosiklet devrildi; 2 yaralı
AK Parti Milletvekili Güneş'den Kula ziyareti
AK Parti Milletvekili Güneş'den Kula ziyareti