KULA BELEDİYESİ’NDEN BACA TEMİZLİĞİ UYARISI
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KULA BELEDİYESİ'NDEN BACA TEMİZLİĞİ UYARISI

Kış aylarının yaklaşması nedeniyle, ısınma amaçlı kullanılan soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda vatandaşların duyarlı olması istendi

26 Ekim 2011 - 12:38
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kış aylarının yaklaşması nedeniyle, ısınma amaçlı kullanılan soba ve kalorifer bacalarının temizletilmesi konusunda vatandaşların duyarlı olması istendi.

Kula  Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaklaşan kış öncesi baca yangınlara ve zehirlenme vakalarına karşı vatandaşların baca temizliğine dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Özellikle kış aylarında meydana gelen ev yangınlarının ve zehirlenme vakalarının yüzde 20'sinin temizlenmeyen bacalardan kaynaklandığı bildirildi. Mutfak, aspiratör ve bacalarda biriken is ve kurumların potansiyel yangın tehlikesi oluşturduğunu açıklayan İtfaiye Müdürü Hüseyin Ulu ,”Kışın havaların soğuması ile birlikte ev ve işyerlerinde ısınma amacıyla yakılacak soba ve kaloriferlerin bacalarının düzenli olarak temizletilmesi gerekiyor.

Bacaların yılda en az 2 defa temizletilmesi halinde, sobalı evlerde baca tepmelerine bağlı meydana gelen karbonmonoksit zehirlenmelerine bağlı ölümlerin de önüne geçilebilir. Özellikle karlı ve rüzgarlı havada meydana gelen zehirlenme vakaları birçok insanın ölümüne yol açıyor. Temizlenmeyen bacalar is ve dumanı çekmediği için yangın tehlikesi oluşur. Konut yangınları ve zehirlenmelere karşı bu önlemlerin alınması riskleri azaltacaktır" dedi.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkındaki tedbir kararı kaldırıldı
Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez hakkındaki tedbir kararı...
Kulalı Selver Akkoyun AK Parti MKYK üyesi seçildi
Kulalı Selver Akkoyun AK Parti MKYK üyesi seçildi