KULA’YA 4 YILDA 2 BÜYÜK ÖDÜL
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

KULA’YA 4 YILDA 2 BÜYÜK ÖDÜL

KULA’YA 4 YILDA 2 BÜYÜK ÖDÜL

03 Nisan 2013 - 13:09
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

  - KULA YUNUS EMRE KENT MEYDANI İLE BİR KEZ DAHA ÖDÜL ALDI

  - AŞKIN;  4 YILDA 4 ELLE HİZMETE SARILDIK; HİZMETLERİMİZ ANKARA'DAN ÖDÜLLE DÖNÜYOR.

 

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Yerel Yönetimler Sempozyumunun bu yıl Ankara'da dördüncüsü gerçekleştirildi. " Yerel Yönetimler tarafından düzenlenen yarışmada "Yaşanabilir ve Estetik Şehirler" kategorisinde Kula Belediyesi " Yunus Emre Kent Meydanı Projesi" ile Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Ak  Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara'da yapılan Ak parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nın da katıldığı yarışma töreninde Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit tarafından Jüri özel ödülü alan Belediye Başkanı Selim Aşkın, " Kula'da yapılan çalışmalarımızın partimiz tarafından ödüllendirilmesi bizim için büyük gurur. Kula'da yaptığımız çalışmalarımız parti teşkilatımız tarafından ne kadar çok beğenirse bizim bunları Kulalılara yansıması da o kadar iyi olur. Yunus Emre Kent meydanı projesini ile bugün bu ödülü almamızda emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

Kula Belediyesi’nin 2010 Nisan ayı içerisinde almış olduğu meclis  kararı üzerine, Belediye hizmet binasının çevresinin iyileştirilmesi, 24 saat yaşayan bir kent meydanı yapılması amacıyla bölgedeki belediye lojmanları, halı saha ve çay bahçeleri, fırın ve belediye düğün salonu ve bina üzerindeki kiracıların tahliye işlemlerinin yapıldığını ifade eden Aşkın, “Alanda kurulması planlanan meydan için yıkım işlemleri tamamladıklarını yapılan ihalenin ardından çalışmalara başladıklarını söyledi.

  Belediye başkanı Selim Aşkın, " Meydanlar Bir Kentin Aynasıdır’ sloganı ile yola çıktığımız kent meydanı projemizin temel hedefi ilçemizin çehresini tam anlamıyla değiştirecek bir projedir. Kent Meydanı Kula İlçe merkezinde 32.000 m2’lik alanı kapsıyor. Projede emniyet, belediye binaları ve resmi tören alanının yeniden düzenlenmesi, resmi ve özel binalarının dış cephelerinin yeniden yapılandırılması, Resmi binaların etrafındaki yaya yolları ve otoparkların tamamı meydanın karakterine uygun bir şekilde yeniden düzenlenecektir. 6000 m2 ‘ lik alan üzerine 10 bin kişi kapasiteli çok amaçlı organizasyonlara imkan sağlayacak bir meydan olarak hizmet verecektir. Sert zemin ağırlıklı düzenlenmiş, açık hava sinevizyon gösterilerinin de yapılabileceği ‘ Kent Sahnesi’, Kültür aksı, tören alanı ve eğlence binası yapılacaktır. Geçmişten gelen ayak izleri’ yeşilde ve sert zeminde soyut bir şekilde izletilecek, zeminden fıskiyeli alan ile vurgulanacaktır. İçerisinde bir açık hava müzesi karakterinde ‘arkeoloji parkı’ yer alacak, fıskiyeli havuz, ahşap teras ile devam edecek, cafeler ve eğlence üniteleri ile sonlanacaktır" dedi.

7 bin 100 m2  inşaat alanına sahip olan 2 katlı toplam 217 araç kapasiteli yapılacak olan kapalı otopark alanı ile ilçedeki otopark probleminin ortadan kalkacağını belirten Aşkın, “Yüzyıllardır çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan, görkemli bir tarihsel mirasa sahip olan Kula'nın, Yunus Emre Kent Meydanı projesi ile ekonomik ve sosyal yönden bir değişim sürecine gireceğini belirterek Kulalılara hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Kula belediyesi daha önce 2011 yılında Ak Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen Yerel Yönetimler ve Gençlik Konulu proje yarışmasında “Engellerinizi Kaldırın Ekolojik Oyuncak Atölyesi” projesi ile Türkiye Birinci'si olmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İki Okul, Tek Yürek: Gen Koleji’nden Çarıkballı’ya anlamlı destek
İki Okul, Tek Yürek: Gen Koleji’nden Çarıkballı’ya anlamlı...
Kula'da Kut'ül Amare Zaferi'nin 109.yılı kutlandı
Kula'da Kut'ül Amare Zaferi'nin 109.yılı kutlandı