Kula ilçesin’de deniz Turizminin sona erdiği su günlerde Tarihi evleri ve turistlik yerleri ile ilgi odağı olan Kula ya ziyaretçi akın ediyor
İzmir Bornova Anadolu Lisesi Müdürü Yardımcısı Ramazan Fırat Coğrafya derslerinde çocuklarımıza yardımcı olmak amacıyla arazide daha ayrıntılı bir şekilde araziyi görmeleri için Kula’yı her yıl gezi düzenliyoruz. Kula’nın Yanık Ülke Volkanik arazi olması nedeniyle volkanik araziyi yerinde incelemeleri öğrencilerimiz açısından dersleri açısından iyi oluyor dedi.
Öğrenciler ise Kulanın tarihi özelliklerinin tarihi yerlerinin görülmeye değer bir ilçe olduğunu söyleyerek muhakkak herkesin Kula’yı gelip gezip görmesi gerektiğini söylediler.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, "Bizler öyle bir ilçede doğmuşuz’ki direnen tarihi ve bitmeyen coğrafyası ile köklü bir geçmişin bugüne uzanan köprüsüyüz. Yuvamızı Kara Divlit'in eteğine kurmuşuz. Yunus Emre'nin ilmi ile yoğrulup, Tapduk Emre'nin ateşinde yanmışız. Emreler şehri olarak kor bir alev olup kavrulmuşuz. Evlerimiz bağrında ahşapla taşı kardeş eyleyip, kilise ile camileri yüzlerce yıldır koyun koyuna saklamışız. Sokakla kucaklaşan saçaklar süslenip, ellerini gökyüzüne uzatmış. Güne 'merhaba' diyen tahta kepenkli pencereler, evleri sımsıkı kucaklamış, narin bereketi oymacılık sanatı ile can bulmuş saçaklarda can havliyle yaşamıştır." Aşkın, Kula'nın geçmişte sanayi ve ticaret kenti olduğunu ancak, son dönemlerde meydana gelen ekonomik krizlerden dolayı ilçe ekonomisinin sekteye uğradığını öne sürerek, "Ticaretin yoğun olduğu bir ilçede tabii ki turizme geçiş çok sancılıdır. Bizler Kula turizmini çok geç fark ettik. İlçemizde sağlık, doğa, kent, kültür ve inanç turizmi gibi farklı turizm çeşitliliği olduğunu saptadık. Şimdi bunları kamuoyuna duyurup, tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.
YORUMLAR