Kredi Yurtlar Kurumu(KYK) İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca Kula’ya gelerek Kula kaymakamı Hakan Hakyemez’i makamında ziyaret etti.
Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez’i ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kula hakkında bilgiler verdi. İlçemiz Tarihi güzellikleri ve Turizm bakımından zengin bir bölge Kula’nın en büyük sıkıntılarından bir tanesi ise sizlerin içinde bulunduğu kurumun burada yurt eksikliği bulunuyor. Bunu evler ve özel sektörün çalıştırdığı apart yurtlar ile gidermeye çalışıyoruz. Kız öğrenci yurdu özellikle olması bizler için çok önemli'dedi.
Kredi Yurtlar Kurumu İzmir Bölge Müdürü Yakup Karaca 'Biz genelde ilçelerimiz ile birlikte yürümeyi tercih ediyoruz. Biz bir ilçeye adım attık mı oradan kolay kolay çıkmayız. Öğrenci potansiyeli olan bir ilçe, Şehir içerisinde gelişmeye açık bir yer. Böyle bir yere dönüp bakmamız gerek dedik. İlçe kaymakamız ile birlikte görüştüğümüzde Kula için taleplerini ilettiler. Bizler de vakit kaybetmeden konu üzerinde değerlendirme çalışmaları yapmak için ziyarete geldik. Burada yapacağımız incelemeler sonucunda ilk olarak kiralama yöntemi ile bu sorunumuzu çözmeye çalışacağız ve daha sonra hızlı bir şekilde kendi binamızı da yaparak öğrencilerimizi barındırabiliriz.
Yeni yaptığımız yurtlarımızda Yeni sistemle odalarımız modern bir şekilde internet, 1 kişilik veya 2 kişilik odalar oluyor. Masası, dolabı, buzdolabı, tuvalet banyosu bulunuyor. Eskisi gibi değil, eğitim çok önemli.'dedi.
Ziyaretin ardından Bölge müdürü Yakup Karaca Kula Kaymakamı Hakan Hakyemez ve beraberindekiler İlçede Kredi yurtlar kurumuna kiralanabilecek binalarda ve Yurt yapılabilecek arazilerde incelemelerde bulundu.
YORUMLAR