Yerel Medya AB yolunda
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yerel Medya AB yolunda

AB Bakanlığı ile İngiltere Büyükelçiliğinin birlikte yürüttüğü, “Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi”nin 8. bölgesel bilgilendirme semineri İzmir’de başladı.

08 Aralık 2011 - 15:42
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AB Bakanlığı ile İngiltere Büyükelçiliğinin birlikte yürüttüğü, “Türk Yerel Medyası AB Yolunda Projesi”nin 8. bölgesel bilgilendirme semineri İzmir’de başladı.

 

Kula 4 Eylül Gazetesi Yazı işleri müdürü Hasan Yiğen in  takip ettiği Swiss Otel’de başlayan toplantıya; AB Bakanı olarak anılmasın rağmen Baş Müzakereci olarak ifade edilen Egemen Bağış’ın yanı sıra İngiltere Büyük Elçisi Sayın David N. Reddaway ile AB Bakanlığı Müsteşarı büyükelçi M.Haluk Ilıcak katıldı.

 

İzmir valisi Sayın Mustafa Cahit Kıraç’ın ev sahibi olarak katıldığı ve konuşma yaptığı toplantı saat 9:00’da başladı.

Çanakkale Valisi Güngör Azmi Tuna da toplantıda hazır bulundu.

 

AB Bakanlığı müsteşarı Haluk Ilıca, 7. düzenlenen seminer hakkında bilgi verdi. Bilgi kirliliği olduğu nedeniyle, doğru bilgiye ulaşılması için yerel medyanın da devreye girmesi gerektiğine değindi.

“Doğru ve ahlaki değerler çerçevesinde kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerekmektedir.”diyen Ilıcak; AB’nin ülkemize katkılarını doğru bilgilendirmek üzere yerel basının görevi ve konumuna vurgu yaptı.

Ilıcak, AB üyeliği konusunda halkımızın karamsar olmasına sebep olan süreçler olduğunu söyledi. Popülizme kapılmamak gerektiğini ifade eden Müsteşar Ilıcak, “Sürece ilginin devam etmesi ve reform sürecinin başarılı olması için çalışmaların azalmaması gerekmektedir.”dedi.

 

“AB ve yerel basın projesinde bulunmaktan memnunuz.”diye sözlerine başlayan Büyükelçi Reddaway; Türkiye’nin AB katılım süreci zor günlerden geçiyor, ama hikaye henüz bitmedi.”dedi. Türkiye’yi katılımda görmek isteyen bir çok insan var, diyen Reddaway

ikinci görüşüm dediği “AB içinde dostlarınız vazgeçmiş değildir.”diyerek, Cumhurbaşkanı, Başbakan, bir çok bakan ve AB bakanı Sayın Bağış, defalarca AB’ye katılımın önemini belirtmişlerdir.”diye sözlerini sürdürdü.

Bizim başvurumuz da 2 kez ret edilmişti, diyen İngiltere Büyükelçisi Reddaway; “Bizim halkımız da Türk halkı gibi kararlı davrandı. Türkiye’nin de başarılı olacağını düşünüyoruz.

AB’nin katılımından Türkiye, Türkiye’nin katılımından da AB yararlanacaktır. Dünyayı etkileyen ekonomik sorunlar var. Türkiye de etkileniyor. İstihdam yaratmanın çok önemli olduğu dönemlerde, şu istatistik; çok önemlidir. Türkiye’ye %92 yatırımlar AB’den geldi .AB ve Türkiye’nin politik güçlerinin bir araya getirilmesi çok önemlidir. Türkiye AB içinde olduğunda bizler çok mutlu olacağız.”diye sözlerini tamamladı.

 

İzmir valisi M. Cahit Kıraç da.İzmir’de yapılan toplantı için teşekkür ettikten sonra, Expo 2020 adaylığı konusunda desteği nedeniyle AB bakanı Bağış’a teşekkür etti. “Toplumun tüm kesimlerinin içinde olduğu bir gayreti arzuluyoruz.” Diyen  Kıraç AB konusunda bilinçlendirilmesi gerekmektedir; bu da yerel medyanın desteğiyle daha anlaşılır olacaktır.” dedi.

 

AB bakanı Egemen Bağış da gerekli alt yapının sağlanmasıyla doğru bilginin halkımıza ulaşması amacıyla “Yerel Basın bilgilendirme toplantısı tertiplediklerine vurgu yaptı.

“Milli mücadelede ilk kurşun İzmir’de atılmıştır.” Diyen Bağış, “O kuruşunu atan da meslektaşınızdır.”dedi.

“Menderes’in çıkışı da İzmir’dir.” Diyen Bağış, “Arap baharının aradığı o Türkiye ilhamıdır. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet ve çok partili demokrasiye geçiştir.”diyerek yerel Basın toplantısının doğru bilgilerle halkın aydınlanması beklentisine vurgu yaptı.

“Kişi başı milli hasılamız 400 dolardı, bugün 10 bin doların üstündeyiz.” Diyen Bağış; 14 üniversiteden 200’ün üstünde üniversitesi olan ülkeye dönüştüğünü, 9 milyon dolar turizm gelirinden 20 milyar doları geçtiğine dikkat çekti.

Hâlâ Türkiye’yi o Türkiye sanan Batılı dostlar var.” Diyerek sitemini belirten Bağış, 45 yıl bekleyen Türk milletiyle, o dar kalıplıların zihnini değiştirmeye de kararlı olduklarını ifade etti.

 

Siyasi nedenlerle başlıkların açılmasının engellendiğini söyleyen AB Bakanı Egemen Bağış; “Teknik olarak Türkiye için başlıkların açılmasına engel yoktur. Siyasi nedenlerle, yarım bir devletin gönlü hoş tutulmak için Türkiye’nin ihmal edildiğine vurgu yapan Bağış; “Çocukların daha sağlıklı oyuncaklarla oynamasını sağlandıysa, yenilen içilen gıdanın daha sağlıklı olması düzenlendiyse, bireysel özgürlüklerin adımı atıldıysa, Cem Evi’ne giden Cumhurbaşkanı ve Alevilikle ilgili gerekli görüşmeleri yapan başbakan görüldüyse; Kürdüm demeye korkulduğu günlerden devlet TV’sinin 24 saat Kürtçe yayın yapmasına geldiysek, 20 bin romanla kucaklaşıyorsak, Sümela ve Akdamar’da kendi inancıyla Türkiye’ye dua ediliyorsa, hep AB süreciyledir.”dedi.

 Toplantıya civar valilerle birlikte Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz de katıldı.

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Kula'da trafik kazası: 2'si ağır 6 yaralı
Kula'da trafik kazası: 2'si ağır 6 yaralı
Kazada ağır yaralanan adam yaşama tutunamadı
Kazada ağır yaralanan adam yaşama tutunamadı