Yurttaş, Üzüm Çalışmalarını Dergi Olarak Yayınladı
Reklam
Reklam
  • Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yurttaş, Üzüm Çalışmalarını Dergi Olarak Yayınladı

Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, üzüm yetiştiriciliği ile ilgili çalışmalarını dergi haline getirerek yayınladı.

10 Ekim 2014 - 17:38 - Güncelleme: 10 Ekim 2014 - 17:59
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Manisa Sultani Üzüm ‘ün bir marka haline gelmesi için çaba gösterdiğini söyleyen ve dergi ile ilgili konuşan Ak Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş; “ Manisa üzümü diğer yerlerde yetişen üzümden çok farklıdır. Bu üzüm Sultani ismiyle bir dünya markası haline gelmeli ve tanıtılmalıdır. Bunun için her ne kadar muhalefet çalışmadığımızı söylese de ben bunu mecliste sık sık dile getirdim. Alaşehir Ticaret Odası ile birlikte Sultani Üzümü tanıtmak adına Türk Hava Yollarında 1 milyon yolcuya çekirdeksiz üzüm dağıttık. 2012 yılında Kuru Meyve Tanıtım grubunun kurulmasını sağlayarak 1 milyon dolarlık bütçe ile yurtdışı fuar ve diğer ülkelerde tanıtım çalışmaları hazırlandı. Ayrıca üzümlü ekmek projesi ile mecliste, basında ve ilçelerimizde tanıtım programları düzenledik. Yaş sofralık üzümün ihracatını desteklemek adına destek primini ton başına 80 türk lirasından 130 türk lirasına çıkardık. TARSİM’i halkımızın yararına sunarak, dolu, don ve benzeri afetlere karşı üreticilerimizi korumak adına %50 si devlet tarafından karşılanan ve diğer yarısının üründe ödenmesini sağlayan bir hizmet sunduk. TARGEL çalışması ile kalıntı sorunu, gereksiz ilaçlama gibi ülke tarımını zora sokan olayları engelleme girişimlerinde bulunduk. Bu konularda çiftçilerimize eğitimler veriyoruz” dedi.

Yurttaş ayrıca, “Çalışmalarımızın tamamını bu dergide toplayarak vatandaşımızla paylaşmak istedik. Manisa’lı kardeşlerimizin oylarını aldığımız gibi ahlarını almamak, hayır dualarını almak adına hep çalıştık. Çok yakında Manisa’mız dağlarından yağ, ovalarından bal akan il olacak” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İki Okul, Tek Yürek: Gen Koleji’nden Çarıkballı’ya anlamlı destek
İki Okul, Tek Yürek: Gen Koleji’nden Çarıkballı’ya anlamlı...
Kula'da Kut'ül Amare Zaferi'nin 109.yılı kutlandı
Kula'da Kut'ül Amare Zaferi'nin 109.yılı kutlandı